Kristal Taştan Perde Nasıl Yapılır

Kristal Taştan Perde

Kristal Taştan Perde

Merhaba;

Bu yazımızda sizlere kristal taştan perde yapımını anlatacağız. Öncelikle gerekli malzemeler ile başlayalım;

a-) 14 mm octagon delikli: Kullanacağınız yere göre adet belirlemelisiniz, 1 metre için yaklaşık 52 adet octagon taş gereklidir.

b-) Avize bağlantı aparatı papyon ya da halka şeklinde: Octagon taşları birleştirmek için dekoratif papyon şeklinde ya da düz halka şeklinde olan aparatlardan kullanabilirsiniz. Altın ve gümüş kaplama renkleri mevcuttur. Kaç adet taş aldıysanız o kadar da bağlantı aparatı almalısınız.

c-) Uçlarına takmak için 30 mm delikli avize taşı: Her bir sıra taşın altına bir adet avize taşı gerekmektedir.

Uygulama

Öncelikle kullanacağınız alanın yüksekliğini ve genişliğini ölçün. Diyelim ki yükseklik 2 metre genişlik 3 metre olan camımızı tamamen perde ile kapatacağız. O zaman yaklaşık 100 adet octagonu birleştirip 2 metrelik bir sıra elde edeceğiz. Yapacağımız bu sıra yaklaşık 1,5 cm eninde olacak. İki sıra arasında da yaklaşık 3,5 cm de boşluk bıraksak 3 metre genişlik için bize 300 /5 = 60 sıra taş gerekli bir sırada 100 adet taş kullandığımızdan yaklaşık 6000 adet taş gerekecek bize. Her sıranın alt kısmına bir adet avize taşı bağlayacağımızdan 60 adet de 30 mm avize taşı ihtiyacımız var.

Taş adetlerini belirledikten sonra yapmamız gereken octagonları bağlantı aparatları ile birleştirmek ve bir ucuna avize taşı diğer ucuna da korniş aparatı takarak işlemi tamamlayabiliriz.

Gerekli malzemeleri ya da bu ürünü bitmiş olarak web sitemizden satın alabilirsiniz: http://www.hobidunya.com/index.php?route=product/category&path=192_176

Uygulama Videosu

Leave a comment